+36 30 340 2676 [email protected]

Egy gépjármű beszerzése, majd éveken keresztüli fenntartása meglehetősen magas költségeket emészt fel. Az alapokon túl azonban még ugyancsak számolnunk kell a karbantartásra és a szervizre fordított összeggel, melynek keretein belül, olykor egy-egy alkatrész komplett cseréjére is szükség lehet. Ilyen esetekben érdemes a legköltséghatékonyabb, leggazdaságosabb megoldást választani.

Evidens, hogy a bontott autóalkatrészek kedvezőbb áron szerezhetők be, mint az újonnan legyártott társaik. Egy használt BMW alkatrész azonban némi aggodalmat kelthet bennünk megbízhatóságát illetően. Ennek legfőbb oka az, hogy sajnos sok kereskedő nem követi a hivatalos procedúrát, és olyan termékeket értékesítenek, melyek eredete – finoman szólva – tisztázatlan. Összességében tehát egy használt BMW alkatrész megbízhatósága javarészt valójában a kereskedőn múlik. Alapvetően nem kerülhetne forgalomba olyan bontott BMW alkatrész, melynek eredete, élettartama kérdéses.

Amennyiben tehát használt autóalkatrészt szeretnénk vásárolni, kizárólag olyan kereskedésből szerezzük be a szükséges terméket, ahol pontosan igazolni tudják annak származását. Ha viszont ismerjük a bontott BMW alkatrész eredetét, akkor nincs előttünk semmi titok. Tudjuk, melyik autóból származik, mennyi ideig volt üzembe helyezve, a márka, illetve annak minőségével pedig tisztában vagyunk. Lényegében ugyanúgy egy BMW által gyártott alkatrészről van szó, csak nem vadiúj állapotban. A megbízhatóságot tehát igazából nincs okunk megkérdőjelezni.

A költséghatékonyság az, amin legfőképpen érdemes elgondolkodni egy autóalkatrész cseréjekor. Ilyenkor azt is fontos mérlegelni, hogy meddig tervezzük még használni az adott autót. Egy átlag ember persze nem cserélgeti olyan gyakran a kocsiját, mint mondjuk a telefonját, viszont a többség 5-10 évente, vagy akár rövidebb időközönként, erre is sort kerít. Ennek hátterében, egyénenként eltérően sok minden állhat, mint változó életkörülmények (például családalapítás, -bővülés), illetve egy modernebb vagy alacsonyabb fogyasztású gépjármű iránti igény. Ilyen esetekben a tönkrement alkatrész igazolt eredetű, bontott BMW alkatrészre történő cseréje, nem csupán megbízható, hanem a legköltséghatékonyabb megoldást is jelenti egyben.