+36 30 340 2676 [email protected]

Injektor 

Az injektor voltaképpen egy olyan rendszert takar, melynek feladata a motorba juttatni a szükséges üzemanyagot. Ezért régebbi autókban a porlasztó (karburátor) felelt, modern járművek esetében viszont az üzemanyag adagolásának vezérlését ez a speciális befecskendező szelep látja el. Meghibásodása esetén előfordulhat, hogy a probléma csak ezen egység komplett cseréjével oldható meg. Nem feltétlenül kell azonban teljesen újat venni belőle, hiszen kitűnő opciót nyújthat egy használt BMW alkatrész beruházása is.

Az injektor működése során befecskendező szelepek, illetve elektromos pumpa gondoskodik az üzemanyag eljuttatásáról a szívócsőbe, ahol az levegővel keveredik össze. Ezt követően a dugattyú által képzett vákuum beszívja a hengerekbe, ahol ez az egyveleg végül elég. A karburátorhoz képest ez a rendszer sokkal pontosabban tudja adagolni az üzemanyagot, hiszen különféle érzékelők és jeladók által szerzett információk alapján szabályozza az üzemanyag mennyiséget. Mindez modern motorvezérlő elektronikával kiegészülve alacsonyabb fogyasztást eredményez, fokozott teljesítmény mellett.

Hogyan működik?

Dízelmotoroknál úgynevezett common rail rendszerrel is történhet ez az egész folyamat. A common rail „közös nyomócsöves befecskendezést” jelent, melynek lényege, hogy a dízelinjektorok egy közös csőre csatlakoznak. A nyomásképzés, valamint a befecskendezés ezen típusú rendszer esetében szétválik. Az üzemanyag a közös nyomócsőben várakozik, majd kizárólag felhasználáskor kerül át a befecskendező szelepekhez. Ennek eredményeképpen mindig csak a szükséges mennyiségű üzemanyag kerül az égéstérbe. Még alacsony fordulatszám mellett is magas, hozzávetőlegesen 1500-1800 bar nyomáson dolgozik a rendszer, azonban a nyomásérték néha, akár a 2500 bart is megközelítheti. Ennek előnye, hogy a magas nyomás a gázolajat nagyon finomra porlasztja, mely hatékonyabb, illetve tisztább égést biztosít, alacsonyabb fogyasztás és károsanyag kibocsátás mellett.

Mivel egy elektronikus vezérlésű egységről van szó, így meghibásodása több százezres javítási költséget vonhat maga után. A cserét viszont megoldhatjuk – jelentősen alacsonyabb összegből – használt BMW alkatrésszel is.