+36 30 340 2676 [email protected]

Az FRM modult először az E és R szériás BMW modellekbe építették be. Ez a BMW alkatrész rengeteg, nélkülözhetetlen funkciót lát el, működése egy számítógépéhez hasonlítható. Meghibásodása esetén sok esetben újra programozással megmenthető, amennyiben azonban ez mégsem lenne opció, használt BMW alkatrész kereskedés kínálatából is beszerezhetünk cserealkatrészt.

Az autó típusától függően az FRM modul különféle bemenő jeleket kap. Ilyen lehet többek között a féklámpa kapcsoló, a világítás kapcsoló, a vészvillogó kapcsoló, a tolatólámpa kapcsoló, valamint a menetmagasság érzékelő, az ajtó érintkezők, a vezetőoldali ajtó zárja, illetve kapcsolója. Ezek mellett olyan fontos feladatok vezérlését hajtja végre, mint a gépjármű műszaki adatainak tárolása, a CAN busz és LIN busz közötti adatcsere. Az FRM modul irányítja a külső lámpákat és tükröket, a belső világítást, az elektromos ablakemelőket, valamint a központi zárat is.

Meghibásodására tehát az hívhatja fel a figyelmet, ha a gépjármű világítása nem működik megfelelően, a tompított fényszórókat leszámítva egy lámpa sem kapcsolható be, és erről meg is jelenik a hibajelzés a műszerfalon. Ugyanakkor, ha az első ablakok, a visszajelzés vagy a háttérvilágítás nem működik, az szintén az FRM modul hibájára utalhat. Amennyiben tehát diagnosztika közben megáll, onnantól kezdve nem fogja ellátni az ablakok és világítás vezérlésével kapcsolatos funkcióit. A tompított fényszórók működni fognak, azonban például a helyzetjelző és az index nem, tehát az autóval balesetveszélyessé válik a közlekedés.

Amikor az FRM modul elromlik, akkor az “Anzahl toter EEE-Sektoren zu hoch” hiba jelentkezik. Ez lényegében annyit tesz, hogy „túl magas a meghibásodott elektromos és elektronikus berendezések száma”. A többség szerint ehhez a diagnosztikai csatlakozásban fellépő problémák, vagy éppen az akkumulátor lemerülése vezet, de valójában az FRM modul EEE-formázásának (az adatmemória formázott területe) elvesztése az, ami végső soron ennek a BMW alkatrésznek a meghibásodását okozza. Bizonyos szervizek foglalkoznak a modul újra programozásával vagy formázásával, azonban ennek költsége igen magas. Helyette sokkal költséghatékonyabb – körülbelül fele annyiba kerül – egy használt BMW alkatrész beruházása, és azzal az egység cseréje.