+36 30 340 2676 [email protected]

Az ABS napjaink gépjárműveinek alapvető alkatrésze, mely a biztonsági felszereltség egyik létfontosságú elemének tekinthető. Az ABS (teljes nevén blokkolásgátló fékrendszer) az angol „anti-lock brake system” megnevezés rövidítése. Típustól függően 50.000 Ft feletti összegbe is kerülhet, de meghibásodásakor használt BMW alkatrész is segítségünkre lehet cseréjében, melyhez hozzávetőlegesen fele áron juthatunk hozzá.

Az ABS egy elektronikusan vezérelt egység, mely detektálja és megakadályozza a gépjármű kerekeinek blokkolását. Ennek a rendszernek köszönhetően az autó a csúszós útfelületeken történő fékezéskor is irányítható marad. A ’70es évek végén extra felszereltségként már elérhető volt, de manapság minden új típusú autóba helyet kap. Természetesen a blokkolásgátló fékrendszertől függetlenül, nem megfelelő állapotú gumiabroncsokkal történő közlekedés során ugyanúgy előfordulhat, hogy a gépjármű irányíthatatlanná válik felelőtlen vezetési stílus mellett.

Megléte, illetve megfelelő állapota azonban számos előnnyel jár. Hozzájárul többek között a fékút rövid távon belül tartásához, jobb tapadást biztosít az útfelülethez, növeli az abroncsok kopásállóságát, valamint fékezéskor is segíti az autó megfelelő kormányozhatóságát. Autó modelltől függően elég széles árkategóriában kapható. Amennyiben meghibásodna, lehetőségünk van használt BMW alkatrész beruházásával megoldani cseréjét, így ehhez a drágább tételhez, körülbelül fele áron juthatunk hozzá.

Az ABS rendszer alapvetően szenzorokból, a vezérlő egységből, valamint a féknyomás modulátorból áll össze. A szenzorok a kerekekbe építve érzékelik a gumiabroncsok forgási sebességét. Ezeket az információkat a vezérlő egység dolgozza fel, melyek alapján küldi az utasításokat a féknyomás modulátornak. Utóbbi felel a fékrendszerben lévő nyomásszabályzó szelepek megfelelő működtetéséért. Felépítését tekintve többféle ABS rendszer létezik: van egy, kettő, három vagy négy csatornás. A négy csatornás ABS az egyik legmodernebb, mely teljesen függetlenül képes kezelni a négy kereket. A két csatornás esetében ugyan külön szenzorok figyelik a négy kereket, azonban a fékerő szabályozó szelepek a jobb első és bal hátsó, illetve a bal első és jobb hátsó kerekek fékezését egyszerre szabályozzák. Leggyakrabban a három csatornás ABS kerül az autókba, melynél szintén külön szenzorok figyelik mind a négy kereket, a fékezésszabályozás viszont az első kerekek esetében egyenként, míg a hátsóknál együttesen történik.