+36 30 340 2676 [email protected]

A kipufogórendszerben elhelyezkedő katalizátor egy olyan alkatrész, mely a gépjárművek károsanyag kibocsátásának csökkentéséért felel. A kipufogógáz tisztítását kémiai folyamatokkal támogatja és gyorsítja fel, melyeket az apró csatornáiban található nemesfémekkel vált ki. Bizonyos alapanyagai (mint például a platina, palládium vagy ródium) miatt értékesebb darabnak tekinthető. Cseréjét azonban használt BMW alkatrész beruházásával is meg lehet oldani, mely egy lényegesen költséghatékonyabb megoldást jelent.

A katalizátor működése

A motor kipufogógáza a katalizátor szerkezetébe kerülve különféle kémiai folyamatok által olyan anyagokká alakul át, melyek nem ártalmasak a környezetre. A katalizátor a kipufogógáz környezetszennyező anyagait többek között vízzé és széndioxiddá alakítja át. Ennek a tisztítási folyamatnak a végeredményeként fordulhat elő, hogy a kipufogóból víz folyik. Ez a procedúra természetes velejárója, tehát nem kell aggódni miatta.

Legalább 250-300 fokos hőmérséklet kell ahhoz, hogy a katalizálási folyamat elindulhasson, de ténylegesen megfelelő működéséhez hozzávetőlegesen 400-800 fok közötti hőmérsékletre van szükség. Amennyiben azonban a motorral már baj van, és a kiáramló gáz az optimális hőmérsékleti tartománynál magasabb, az a katalizátor idő előtti elöregedéséhez fog vezetni. Nagyon magas hőfok esetén (1400 fok felett) a katalizátor magja akár meg is tud olvadni.

A katalizátor meghibásodása

A katalizátornak lehetnek fizikai vagy kémiai jellegű meghibásodásai. Előbbi egy külső sérülést, törést jelent, melyre többnyire akkor derül fény, ha indokolatlanul megnövekszik az autó üzemanyag fogyasztása. Az újabb autóknál viszont, ha nem működik megfelelően a katalizátor, akkor az jelez a szondákon keresztül a vezérlő elektronikának, a járművet vészüzembe kapcsolja, és onnantól csak alacsony sebességgel lehet majd haladni vele.

A kémiai meghibásodások alá pedig azok a problémák tartoznak, amikor a katalizátor valamilyen oknál fogva nem tudja a gázokat átalakítani. Ennek hátterében sok minden állhat. Előfordulhat, hogy egy motorikus hiba folytán olajos üzemanyag kerül a szerkezetbe, teljesen eltömítve a katalizátor járatait. Egy hibás gyújtógyertya is okozhatja a bajt, hiszen így elégetetlen üzemanyag kerülhet a katalizátorba, ahol azonban a hő hatására az begyulladhat, melynek következtében végül kiéghet a katalitikus anyag.

Javítás, karbantartás, csere

A katalizátor hosszú élettartamának megőrzéséhez fontos a gyújtógyertya rendszeres, gyártó által előírt időközönkénti cseréje az égéskimaradás elkerülése végett. Amennyiben viszont mégis nagyobb mennyiségű el nem égetett üzemanyag jut a katalizátorba, attól nagy valószínűséggel teljesen tönkremegy, és cseréltetni kell. Emellett persze idővel a katalizátor is elöregszik, hiszen folyamatosan átáramlik rajta a magas hőmérsékletű gáz, mely elkoptatja a katalizálást végző nemesfém tartalmát. A súlyosabb kiadások elkerülése érdekében azonban használt BMW alkatrész beszerzése is szóba jöhet, ha már semmiképp sem javítható a katalizátor.

Webáruházunkból az alábbi BMW típusokhoz vásárolhat kiváló minőségű, használt BMW katalizátorokat: