+36 30 340 2676 [email protected]

A katalizátor feladata a gépjárműből kiáramló kipufogógáz károsanyag tartalmának csökkentése. Különféle kémiai folyamatok elindításával és felgyorsításával jelentős mértékben redukálni képes a kipufogógáz környezetszennyező hatását, ezzel megfelelve az egyre szigorúbb Euro-normákban foglaltaknak.

Az első katalizátorral szerelt autók a ’80-as évek második felében jelentek meg Európában. Napjainkban minden benzines gépjármű kipufogó rendszerében megtalálható ez az alkatrész, bizonyos dízel-üzemű autók esetében viszont már részecskeszűrőre cserélték le. Emellett folyamatos törekvések zajlanak a kipufogógáz környezetszennyező hatásának csökkentésére. Ennek egyik eredménye egy újonnan kifejlesztett speciális adalékanyag, mely a dízelmotoros autók kipufogógázában található nitrogén-oxidot szinte teljes mértékben vízgőzzé és nitrogénné képes átalakítani.

A kezdeti fázisban a katalizátor a füstgáz szén-monoxid és szénhidrogén tartalmát tudta átalakítani vízgőzzé és szén-dioxiddá. Ezt váltotta fel idővel egy két elemből álló katalizátor, melynek első része a nitrogén-oxidokat redukálta, második része pedig a szénhidrogén és szén-monoxid átalakításáért felelt. Mindezek után fejlesztették ki a három gázkomponensre hatni képes katalizátort, mely nagy mértékben csökkenteni tudja a nitrogén-oxidok, szén-monoxid és szénhidrogének volumenét. Ebbe a típusba már egy lambda-szonda is helyet kapott a kipufogógáz összetételének mérésére, melynek alapján optimálisan tudja beállítani a motorba kerülő levegő és üzemanyag megoszlását.

A katalizátor a kipufogórendszer csőrendszerébe vagy közvetlenül a torokba építve helyezkedik el.

Főbb részei:

  • katalizátor-ház
  • hővédő lemez
  • katalizátor mag és annak katalitikus borítása

A katalizátor mag egy törékeny, méhsejtes struktúrájú kerámiából készült tömb, rengeteg áramlási csatornával. A kémiai folyamatok a magra felvitt katalitikus felületen mennek végbe, a kipufogógáz annak anyagával lép reakcióba. A méhsejtes kialakítás ezt a felületet lényegesen megnöveli (1 cm³ katalizátor magnak hozzávetőlegesen 20 cm³-es felülete van). A mag felületére felvitt nemesfém-borítás képezi tehát a katalizátor anyagot, melyet platina, palládium és ródium alkot. Utóbbiak a redukciós folyamatban vesznek részt, a platina pedig az oxidációban.

Mivel igen drága alapanyagokból tevődik össze, így magasabb értékű autó alkatrésznek tekinthető. Szükség esetén (tönkremegy vagy sajnos gyakran egyszerűen ellopják nemesfém-tartalma és könnyen hozzáférhetősége miatt) használt BMW alkatrész beszerzésével költséghatékonyabban megoldható cseréje.

Webáruházunkból az alábbi BMW típusokhoz vásárolhat kiváló minőségű, használt BMW  katalizátorokat: